19 квітня 2019 р.

Мотивація учнів до навчання

   19 квітня 2019 р. на базі комунальної установи «Тростянецький районний методичний кабінет» відбулося засідання інтервізійної групи практичних психологів та соціальних педагогів на тему «Мотивація учнів до навчання». Модератором групи виступила І.В. Омельченко, практичний психолог Ободівської СЗШ І-ІІІ ст.
Під час засідання учасники обговорили дану проблему, згадали проблемні ситуації із своєї професійної діяльності та проаналізували їх в групі. 
  Фахівці відзначили актуальність теми, адже формування мотивації у учнів до навчально – пізнавальної діяльності є однією з головних проблем сучасної школи. ЇЇ актуальність обумовлена оновленням змісту освіти, постановкою завдань формування у школярів прийомів самостійного набуття знань, пізнавальних інтересів, життєвих компетенцій, активної життєвої позиції, особливостями виховання учнів та ін. Але результат один: немає мотивації до навчання – немає хороших знань. Працівниками психологічної служби в ході обговорення визначено основні помилки батьків у відсутності мотивації у дітей. Адже мотивація до навчання зароджується зовсім не в школі, а набагато раніше – ще в дитячому садочку, в домашніх умовах. Саме батьки розвивають у дитині бажання осягати нове і формують у дитини бажання вчитися. Підсумком формування мотивації до навчання є шкільна успішність. 
   Практичні психологи та соціальні педагоги ділилися особистим досвідом з даної проблеми та надавали допомогу колегам.   По завершенню зустрічі, фахівці отримали розроблені модератором тематичні буклети та пам’ятки.


Немає коментарів:

Дописати коментар