30 вересня 2019 р.

5 якостей підлітків, які допоможуть їм стати лідерами!

 Поради батькам та педагогам
✔1. Проактивність: лідер повинен діяти, а дія-це звичка. Спонукайте підлітків приймати рішення з питань, які важливі для них. Також корисно навчити їх тому, що їх дії можуть змінити світ на краще.
✔2. Позитивне мислення. Це теж звичка, і за оптимістами завжди приємніше слідувати, ніж за песимістами. Оцініть тип відносин в домашніх умовах і подивіться, як він впливає на вашого підлітка. Постарайтеся перетворити свій будинок в позитивне середовище, щоб ви могли сприяти позитивному ставленню до світу свого підлітка.

✔3. Бачення: бути лідером означає мати бачення. Бачення - це те, куди лідер хоче йти і вести тих, хто розділяє його мрію. Заохочуйте свого підлітка бути частиною спільноти і брати участь у вирішенні поточних проблем. Це призведе до натхнення для бачення, і це бачення буде направляти мету і дії вашого підлітка.

✔4. Мотивування. Щоб бути лідером, потрібно вміти мотивувати оточуючих, доносити їм своє бачення, передавати ідеї команді. Навчіть підлітка описувати його бачення та ідеї.

✔5. Робота в команді: успішний лідер приходить до фінішу разом зі своєю командою і віддає належне всім членам команди. Це підвищує повагу команди до свого лідера. Заохочуйте роботу свого підлітка в команді, навчіть його висловлювати подяку членам команди.

з Шкатулка психолога

Немає коментарів:

Дописати коментар